Ontario

HOPI PŘÍRODNÍ LUŠTĚNINOVÁ SMĚS

 

Sypká směs z rýže a luštěnin

Hopi přírodní bio polévkaSložení: rýže dlouhozrnná pololoupaná, čočka drobnozrnná červená, vigna zlatá (fazole mungo), zizánie vodní, mrkev sušená

Polévky HOPI kombinují luštěniny, obilniny a kvalitní přírodně sušenou zeleninu v kvalitě BIO.

Polévky HOPI na rozdíl od tzv. „instantních polévek" neobsahují žádné konzervační látky, umělá barviva, glutaman sodný ani jiná dochucovadla.

Jedno balení stačí pro

  • 5 porcí vydatné rajské rýžové polévky
  • 2 – 3 porce rizota
  • 2 - 3 porce lehkého rýžového salátu
 

RECEPTY

 

ONTARIO

Indiánskou polévku ONTARIO tvoří rýže natural míchaná s tzv. divokou rýží, což jsou plody vzácné severoamerické trávy zizánie vodní us aaa replica rolex yacht-master, která roste v oblasti Velkých jezer na hranicích USA a Kanady. Rýži doplňuje červená čočka, fazole mungo a sušená mrkev karotka.

 

POLÉVKA: Rýžová rajská polévka

Počet porcí: pro 5 dospělých osob
Doba vaření: 35 – 40 minut

Hopi přírodní bio polévka OntarioDo 2 l hrnce nalejeme na dno olivový olej a v něm tzv. vyrestujeme (vypražíme, cca 5 min.) 125 g rajčatového pyré tj. 1 malá krabička.
Poté přilejeme 2 l studené vody, do které vsypeme přebranou a propláchnutou směs (směs není nutné předem namáčet).

Přidáme 1 kostku zeleninového bujonu (nejlépe bez glutamanu sodného), 3 čajové lžičky bazalky a vaříme 30 minut na mírném plameni pod poodkrytou pokličkou, až do požadovaného změknutí surovin.
Je-li polévka příliš hustá, zředíme ji během vaření teplou vodou, neboť studená voda způsobuje tvrdnutí slupky luštěnin.

Ke konci vaření přidáme 2 – 3 čajové lžičky cukru , přisolíme, popř. zahustíme záklechtkou (hladká mouka rozmíchaná ve studené vodě do hustší tekoucí konzistence, přes sítko vlejeme do polévky a rozmícháme příp. hrudky), povaříme ještě 5 min. a ozdobíme čerstvou petrželkou.
Sůl přidáváme po změknutí surovin, protože jinak může prodloužit dobu vaření.

TIP: Polévku můžeme zjemnit přilitím smetany na vaření. Stačí čajová lžička přímo do talíře.

 

HLAVNÍ JÍDLO: Rizoto s kuřecím masem

Počet porcí: pro 2 - 3 dospělé osoby
Doba vaření: 35 – 40 minut

Hopi přírodní bio polévka OntarioSměs přebereme, nasypeme na husté sítko, vypereme v horké vodě a vsypeme do hrnce (směs není nutné předem namáčet). Přidáme 600ml studené vody, přivedeme k varu a necháme vařit 10 minut bez pokličky.

Poté zmírníme plamen na minimum, přikryjeme pokličkou, přisolíme a necháváme vařit dalších 30 minut, dokud se voda nevstřebá. Sůl přidáváme po změknutí surovin, protože jinak může prodloužit dobu vaření.

Uvařenou směs smícháme s orestovanými kuřecími kousky (2 kuřecí prsíčka) na cibuli. Přimícháme podušenou oblíbenou zeleninu např. baby karotka, kukuřice, hrášek, fazolové lusky, žampiony nebo použijeme některou z mražených zeleninových směsí.

Můžeme zakápnout kvalitní sojovou omáčkou.

 

SALÁT: Lehký rýžový salát s tuňákem

Počet porcí: pro 2 – 3 dospělé osoby
Doba vaření: 35 – 40 minut

Hopi přírodní bio polévka OntarioSměs přebereme, nasypeme na husté sítko, vypereme v horké vodě a vsypeme do hrnce (směs není nutné předem namáčet). Přidáme 600ml studené vody, přivedeme k varu a necháme vařit 10 minut bez pokličky.

Poté zmírníme plamen na minimum, přikryjeme pokličkou, přisolíme a necháváme vařit dalších 30 minut, dokud se voda nevstřebá.

Ke konci vaření přisolíme. Sůl přidáváme po změknutí surovin, protože jinak může prodloužit dobu vaření.

Směs vsypeme do 1:1 a. lange & sohne lange 1 fake 2021 salátové mísy, zakápneme lžící panenského olivového oleje a promícháme s větší konzervou tuňáka v olivovém oleji, ochutíme citrónovou šťávou a dle možností obohatíme o kukuřici.