Ontario
HOPI PŘÍRODNÍ LUŠTĚNINOVÁ SMĚS
Sypká směs z rýže a luštěnin
Složení: rýže dlouhozrnná pololoupaná, čočka drobnozrnná červená, vigna zlatá (fazole mungo), zizánie vodní, mrkev sušená
Polévky HOPI kombinují luštěniny, obilniny a kvalitní přírodně sušenou zeleninu v kvalitě BIO.
Polévky HOPI na rozdíl od tzv. „instantních polévek" neobsahují žádné konzervační látky, umělá barviva, glutaman sodný ani jiná dochucovadla.
Jedno balení stačí pro
- 5 porcí vydatné rajské rýžové polévky
- 2 – 3 porce rizota
- 2 - 3 porce lehkého rýžového salátu
RECEPTY
ONTARIO
Indiánskou polévku ONTARIO tvoří rýže natural míchaná s tzv. divokou rýží, což jsou plody vzácné severoamerické trávy zizánie vodní us aaa replica rolex yacht-master, která roste v oblasti Velkých jezer na hranicích USA a Kanady. Rýži doplňuje červená čočka, fazole mungo a sušená mrkev karotka.
POLÉVKA: Rýžová rajská polévka
Počet porcí: pro 5 dospělých osob
Doba vaření: 35 – 40 minut
Do 2 l hrnce nalejeme na dno olivový olej a v něm tzv. vyrestujeme (vypražíme, cca 5 min.) 125 g rajčatového pyré tj. 1 malá krabička.
Poté přilejeme 2 l studené vody, do které vsypeme přebranou a propláchnutou směs (směs není nutné předem namáčet).
Přidáme 1 kostku zeleninového bujonu (nejlépe bez glutamanu sodného), 3 čajové lžičky bazalky a vaříme 30 minut na mírném plameni pod poodkrytou pokličkou, až do požadovaného změknutí surovin.
Je-li polévka příliš hustá, zředíme ji během vaření teplou vodou, neboť studená voda způsobuje tvrdnutí slupky luštěnin.
Ke konci vaření přidáme 2 – 3 čajové lžičky cukru , přisolíme, popř. zahustíme záklechtkou (hladká mouka rozmíchaná ve studené vodě do hustší tekoucí konzistence, přes sítko vlejeme do polévky a rozmícháme příp. hrudky), povaříme ještě 5 min. a ozdobíme čerstvou petrželkou.
Sůl přidáváme po změknutí surovin, protože jinak může prodloužit dobu vaření.
TIP: Polévku můžeme zjemnit přilitím smetany na vaření. Stačí čajová lžička přímo do talíře.
HLAVNÍ JÍDLO: Rizoto s kuřecím masem
Počet porcí: pro 2 - 3 dospělé osoby
Doba vaření: 35 – 40 minut
Směs přebereme, nasypeme na husté sítko, vypereme v horké vodě a vsypeme do hrnce (směs není nutné předem namáčet). Přidáme 600ml studené vody, přivedeme k varu a necháme vařit 10 minut bez pokličky.
Poté zmírníme plamen na minimum, přikryjeme pokličkou, přisolíme a necháváme vařit dalších 30 minut, dokud se voda nevstřebá. Sůl přidáváme po změknutí surovin, protože jinak může prodloužit dobu vaření.
Uvařenou směs smícháme s orestovanými kuřecími kousky (2 kuřecí prsíčka) na cibuli. Přimícháme podušenou oblíbenou zeleninu např. baby karotka, kukuřice, hrášek, fazolové lusky, žampiony nebo použijeme některou z mražených zeleninových směsí.
Můžeme zakápnout kvalitní sojovou omáčkou.
SALÁT: Lehký rýžový salát s tuňákem
Počet porcí: pro 2 – 3 dospělé osoby
Doba vaření: 35 – 40 minut
Směs přebereme, nasypeme na husté sítko, vypereme v horké vodě a vsypeme do hrnce (směs není nutné předem namáčet). Přidáme 600ml studené vody, přivedeme k varu a necháme vařit 10 minut bez pokličky.
Poté zmírníme plamen na minimum, přikryjeme pokličkou, přisolíme a necháváme vařit dalších 30 minut, dokud se voda nevstřebá.
Ke konci vaření přisolíme. Sůl přidáváme po změknutí surovin, protože jinak může prodloužit dobu vaření.
Směs vsypeme do 1:1 a. lange & sohne lange 1 fake 2021 salátové mísy, zakápneme lžící panenského olivového oleje a promícháme s větší konzervou tuňáka v olivovém oleji, ochutíme citrónovou šťávou a dle možností obohatíme o kukuřici.